Sport

 

Fido Cup 

Cyklovyjížďka pro všechny nadšence
8. ročník
Pořadatel: OÚ Vrdy

Již osmý ročník tradiční vyjížďky cyklistů (a koloběžkářů)  k ukončení sezóny Fido Cup se uskutečnil v sobotu 2. listopadu. Start byl v 10 hodin dopoledne před místním kulturním domem. Trasy byly od 20 až do 35 km pro kategorie 3-99 let, 99 a více let a koloběžky. V ceně startovného byl ovar, dortík, startovní slivovice, odznak pro děti a vstupné na zábavu, která celou akci uzavřela. 


 

 

Pančavská vzduchovka 

Amatérský závod ve střelbě ze vzduchovky
8. ročník
Pořadatel: Střelnice Pančava

Osmý ročník soutěže Pančavská vzduchovka" se uskutečnil v sobotu 17. srpna na střelnici Pančava u Malé Skalice (Zbraslavice). Střílelo se ze vzduchovky Slavia 631 LUX na osmi stanovištích. Startovné bylo zdarma. O prvenství se utkalo třiaosmdesát střelců ve čtyřech kategoriích.


 

Závod v běhu na lyžích na Kaňku s podkategorií Nemám lyže 

Unikátní závod v běhu na lyžích, kde bylo možno běžet i bez lyží
1. ročník
Pořadatel: Sokol Kaňk

Dne 2. 2. 2013 v 10.00 hodin se běžel historicky první závod na Kaňku v běhu na lyžích. Trasa hřiště Sokola - sadem směr Sukov – Grunta - Libenice  - cíl hřiště Sokola Kaňk byla pro některé závodníky nad jejich síly a do cíle spíše jen dojížděli, než dobíhali. Všichni však byli nadšeni, že mohli psát historii prvních lyžařských závodů na Kaňku.

Bylo možné běžet v kategorii NEMÁM LYŽE. Dobové oblečení a vybavení bylo vítáno. Počítali jsme s podporou fanoušků na stadionu i na trati, a skutečně okolo trati bylo i dostatek povzbuzujících diváku z řad kolemjdoucích, příbuzných či kamarádů. 


 

Babeta Cup 

Již 12. ročník oblíbeného závodu pro nadšence „motorového kola“
OÚ Křesetice, 12. ročník, Křesetice

Dvanáctý ročník oblíbeného závodu Babeta Cup" odstartoval v Křeseticích před hostincem U Nevolů v pátek 5. července ve 13 hodin. Během závodu byli závodníci jištěni tradičním safety carem", který dopravoval porouchané stroje zpět do depa. Podle organizátorů měl okruh asi 3,2 km – možná. Zároveň probíhala soutěž o závodníka s nejhezčím úsměvem, proto bylo při začátku závodů všem závodníkům doporučeno se po celou dobu smát do fotoaparátů.


 

 

Cliffdiving - „Adrenalinové“  skoky do vody v Hřiměždicích 

Před více než 60 lety v lomu v Hřiměždicích naposledy zazněl hlomoz kamenického náčiní. Hluboký lom se začal plnit vodou, místo kameníků sem začali chodit děti, turisté, potápěči a v poslední době i „adrenalinoví skokani do vody“. Všechno je jinak? Prý ne. Hluk je tu několik dní v roce jako „zastara“, ale utichá až k ránu.

V lomu se každoročně pořádá soutěž s názvem Cliffdiving (cliff je útes, diving potápění). V 18. století to byla adrenalinová záležitost bojovníků na Haiti, kteří se vrhali z útesů do moře. Dnes  je napodobujeme - skáče se v přírodě z výšky minimálně 15 m. V Hřiměždicích je 16 metrů vysoká věž, houpačka do vody, třímetrové prkno a skály.


Rozhovor s místním skokanem cliffdivingu, Honzou Kocourkem

Jaké bylo, Honzo,  tvoje nejlepší umístění?

Z věže jsem byl devátý z třiceti a na houpačce, ta mi jde líp, pátý.

Vy jste u lomu s místními kluky od jara do podzimu, kromě skákání se i hodně  potápíte. Pravděpodobně toho o lomu budete vědět víc než kdokoliv jiný.

Asi ano. Třeba na mapě je uvedená hloubka 40 m, ale to tu není. Prý tak maximálně dvacet. Dřív sem jezdili potápěči, dole prý ještě zůstaly koleje a vozíky (k jednomu se potápíme), zvon tam byl taky, ale ten už vytáhli. Jinak tu jsou užovky a žáby. Mamka mi vyprávěla, že tam uštkla zmije jednoho kluka do krku, když plaval. Nějaká malá spadla ze skály, chtěla se zachytit a nejblíž byl člověk. Ohnal se po ní a ona ho uštkla. Odvezli ho do nemocnice, dali mu sérum. Dopadlo to dobře.

Místní lidé si stěžují na hluk, který tu po dvě noci vašich závodů musejí snášet. Jak se na to díváš ty?

Můj názor je, že by to starší lidi mohli pochopit. Je to jen jednou v roce. My s tím skákáním tu máme i hudební festival - skupiny, které máme rádi. Naštěstí na úřadě nám vycházejí vstříc.

 

Sokolení

Odpolední sobotní sokolská stanoviště pro malé i velké
TJ Sokol Nové Dvory, MAS Lípa

Projekt nazvaný Sokolení pro malé i velké se uskutečnil ve čtvrtek 10. 10. 2013 v sokolovně Tělocvičné jednoty Sokol Nové Dvory. Akce začínala v 15:30 hod. a ukončena byla v 18:30 hod. U vstupu účastníci obdrželi účastnický list se svým jménem a poté mohli dle svého výběru vyzkoušet jednotlivá stanoviště, kde po splnění úkolu dostali do účastnického listu razítko a samozřejmě i pochvalu za šikovnost. Sportovní stanoviště byly např.: kop míčkem do branky z místa, prolézačka Vário, přeskoky přes švihadlo, proskoky obručí v ruce, prolézání obručemi, prolézání tunelem atd. Podmínkou pro získání závěrečné pochvaly do účastnického listu, sladkostí a dalších drobností bylo získání razítkových potvrzení od členek Sokola na všech jednotlivých stanovištích. Tuto podmínku děti splnily s radostí. Mnohé si chtěly vylepšit svůj osobní rekord, a proto některou trasu absolvovaly vícekrát.